Häng med på elefantparaden

Full outdoors

 

 

Under februari och mars kommer Lorna på sin blog Sew Fresh Quilts att dela med sig av sitt mönster till denna väldigt trevliga kvilt. Visst är den underbar?  Sy tillsammans perioden startar den 1 februari och håller på till den 22 mars.

Varje vecka presenteras ett nytt block, med start 1 februari, då blocket med den stora elefanten presenteras. Slutligen kommer instruktioner till hur man syr ihop blocken. Varje block är så trevligt och man kan använda t.ex. den stora elefanten till en kudde, sy några fåglar i en flock. Ja det finns hur många möjligheter som helst med dessa block.

Det behöver inte vara enfärgade tyger, kan bli hur fint som helst med blommiga elefanter, bara man tänker på att ha kontrast till elefantens öron. Det är bara att roa sig av hjärtans lust och spara ner mönstren efter hand.

Klicka på bilden så kommer ni till första inlägget i Sy tillsammans elefantparaden. Där finns tygåtgång om man väljer att sy enligt Lornas förslag och framför allt finns det instruktioner till hur de olika delarna till blocken skall skäras.

Häng med i elefantparaden, vet jag. Jag kommer att publicera de olika länkarna efterhand på denna Sy tillsammans.

Elephants Flowers Frog and Turtle

Tycker ni att Sy tillsammans på detta sätt är trevligt och inspirerande? Kommentera gärna.

( Kommentering går bara att göra för inloggade medlemmar).

Svara