Rikstäckets böcker

Rikstäcket har publicerat två böcker . Men det är bara den senaste Jubileumskvilten som finns till försäljning, Sybeskrivningar är slutsåld och kommer för närvarande inte att tryckas på nytt.

Om du är medlem kan du logga in på Medlemsavdelningen Rikstäckets arkiv och hela boken som pdf-fil    HÄR

Sybeskrivningar innehåller mönster och beskrivningar från Rikstäckets första 15 år

 

sybeskrivningar

 

Jubileumskvilten

Till Rikstäckets 25-årsjubileum 2013 skapade vi en bok med 25 olika block i lappteknik. Alla som då var medlemmar fick en bok.

Blocken i boken är i skiftande svårighetsgrad, från enkla till mer avancerade, alla med tydlig beskrivning och med bilder på de olika momenten. Du hittar traditionella block som Ohio Star och Den magiska asken men även moderna block som Stjärnor hur som helst och Korsvägar. Olika tekniker finns beskrivna som till exempel Half Square Triangels, Applikationer med vliesofix eller med invikta kanter, Runda former och Paper Piecing.

Du kan välja att sätta samman blocken till bokens kvilt, men kan också använda dem till andra projekt. Dresdenblomman kan få pryda en kudde eller varför inte göra grytlappar med tekoppar på.

Exempel på block  från boken som vi använt oss av i mindre projekt.

Vi har några böcker kvar som vi nu säljer ut för 140 kronor inklusive porto och emballage. Gäller bara försändelser inom Sverige. Om du bor i utlandet får du höra av dig till oss, så återkommer vi med beloppet.

Om du önskar köpa en bok så sätter du in beloppet på vårt bg 5448-5834 eller betalar via swish 123 667 49 72

Ange Jubileumsboken vid båda betalsätten. Glöm inte skriva ditt namn och adress. Om du betalar med Swish så kan det hända att du inte får plats med ditt namn och adress, finns bara plats för begränsat antal bokstäver. Mejla i så fall ditt namn och adress till vår kassör lena@rikstacket.se som komplettering.

 

 

.