Hett att sy just nu Bionic Gear Bag. Sömmerskans verktygslåda

Just nu bubblar det mycket  i sociala medier om en väska som kan innehålla allt som vi kviltare behöver, när vi skall iväg på våra Sy-tillsammans-träffar.

Beskrivningen köper man som en pdf-fil på nätet och sedan kan man om man behöver, kolla instruktionsfilmer på Youtube. Filmerna är till stor hjälp, eftersom mönstret innehåller väldigt mycket text och de flesta har kollat filmerna innan de sytt.

Väskorna har nio  fack varav fyra blixtlåsförsedda fickor. När väskan är utfälld blir det liksom en bricka framtill, där man kan placera nåldynan och burken med Wonderclips.

Det är så kul att se hur utseendet på väskorna förändras efter tygval.

A-M1 A-M2

 

Här ser ni Anne-Marlen Anderssons väska. Anne-Marlen har också sytt en matchande necessär att ha wonderclips i. Härligt färgglad, ett verkligt vitaminpiller.

Wonderclips har varit fantastiska att ha som hjälpmedel, när alla blixtlås och kanter skall sättas fast. Överträffar klart knappnålar vid blixtlåssömnad.

 

bionic gear bag-Katarina 2

 

Katarina Strömbergsson har sytt utsidan som ett utsökt  litet miniatyrtäcke av olika batiktyger som hon sedan frihandskviltat. Visst är det kul med alla de fina dragkedjorna med dekorativa löpare. Dragkedjorna köper man i metervara och sedan kompletterar med olika löpare

 

GW!GW2

 

Gunilla Winsnes har valt ett fint lite femtiotalsinspirerat tyg till sin väska med väl avstämda tyger till fickorna. Gunilla har också använt  läckra blixtlås på metervara med matchande löpare. Väskan är fint kviltad med raksöm, som passar perfekt till mönstret på tyget.

SANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERA

Kerstin Lind har valt ett ljuvt romantiskt tyg till sin väska. Väskan är fint kviltad på maskin med kurviga raksömmar.

Lena M 2 (1) Lena M 1 (1)

 

Visst blir man glad över de färgstarka tygerna som Lena Meijer valt till sin väska. Och med limegröna sidor som pricken över i.

IMG_1999BIJ2

 

 

Britt-Inger Jönsson  började med att sy en liten Quilt as you go som framsida av favoritrester designade av Laurel Burch. Innerdelen har färgmatchats med tyger av samma designer. Burkarna innehåller wonderclips och knappnålar.

 

BIJ3BIJ4

Framsidan har liksom tidigare väska sydd av Britt-Inger Jönsson sytts som Quilt As you Go. Tygdesignern är Tula Pink.

Väskan kommer att användas av en kviltväninna.

BIJ7BIJ5

 

Denna väska som också Britt-Inger  har sytt har fått en  av en panel som framsida med tillhörande tyger. Framsidan är kviltad med raksöm. Liksom tidigare väskor  är det blixtlås i metervara med lösa kläppar, som använts. Denna väska kommer också att användas av en kviltväninna.

Blev ni nyfikna på vad som kan rymmas i en Bionic Gear Bag? Här är länken där Sally, som gjort mönstret, visar vad man kan få plats med.

Eller har ni också sytt en Bionic Gear Bag, så välkommen med bilder till Visa och Berätta. Skicka bilderna till info@rikstacket.se