Även fåtöljer klär i jeans

Christina Dahlberg har skickat in bilder på en fåtölj som hon klätt om av avlagda jeans.

Christina skriver så här

”I februari såg jag en bild på nätet där någon klätt om en fotölj i lapptäcks inspirerat. Jag delade på fb och en kollega på mitt arbete meddelade mig på jobbet att hon hade två fotöljer jag skulle få om jag var sugen, då hon själv gått bet på att klä om dem.
Och jag vet att lokalgrupper i Piteå gjort det för något år sedan.
När min svärmor Karin Öberg (även hon quiltare) städade ur sina gömmor i en bod fick jag några kartonger tyg som hon sparat till mattrassor, bland dessa var en kartong jeans.
När jag stod där i mitt garage och kollade på alla jeans så kom i den likt som när man tänder en glödlampa ideen. Jag gick en kurs i luleå för kanske tio år sedan i olika sätt att sammanfoga jeans för att använda i lapptäcks verk. Letade i mina pärmar får att färska upp minnet.
Vi har i vår stuga två liknande fotöljer som inte passar in i sitt sammanhang. Jag har länge velat ha några andra där och nu står de klara 2 st fotöljer som skall resa till sin slutdestination i Arjeplogsfjällen. På baksidan sparade jag ett jeansstycke med ficka så fjärrkontrollen rymdes. På den andra stolen använde jag  framfickor på ryggstödet så man kan stoppa ner en tidning, typ tv tablån eller något.
Har även i all min iver gjort klart jeans stycken att klä om bäddsoffan med.
Den slutliga bilden när de står på plats dröjer lite, men den kommer så småningom.”
20150811_223500