Tips att skriva ut och spara mönster och instruktioner från websidor och bloggar

Det förekommer mängder av beskrivningar och mönster på internet. När jag började att kolla bloggar och ville spara ner något, blev det massor av länkar, som jag klistrade in i ett dokument för senare tillfälle.

När jag sedan skulle skriva ut från blog inlägget, kom det massor med information med, som jag inte ville ha.

Jag ville inte ha med kommentarer och ramarna på bloggen. Då hittade jag en litet finurligt gratisprogram eller vad jag nu skall kalla det, som skapar pdf-filer i ett hanterligt format.

Så nu sparar jag mönster och instruktioner  som jag vill ha i mina dokument som pdf-filer, skriver ut dem när jag vill sy något av dem eller ännu hellre tar upp dem i läsplattans bibliotek och läser från den, när jag skär till och syr. Då sparar man papper och jag tycker det är väldigt behändigt att ha läsplattan bredvid sig när man syr.

Här är länken till Print Friendly. När du kommer dit väljer du att dra Print Friendly märket till din webläsare.

Du hittar märket nere till vänster på sidan. Där finns också instruktioner till hur du gör, beroende på vilken webläsare du har.

När du väl har installerat det lilla Print Friendly märket och vill göra om ett blog inlägg till Pdf-fil, klickar du på det lilla märket, en sida öppnas och du klickar på Pdf.

Spara sedan filen på din dator eller skriv ut den // Britt-Inger