Här har vi samlat bloggar där det finns massor med tips och ideér. De flesta som äger dessa bloggar är väldigt aktiva och det kommer hela tiden nya saker, som de visar.

 

Har ni förslag på bloggar, som ni gärna vill dela med er, skicka uppgifterna till info@rikstacket.se

Quiltinspirations

Här hittar ni massor med gratismönster. Det finns mönster till täcken ,dukar, mängder med block,kuddar och massor av annat som man kan sy. Vill du bli inspirerad, så klicka på loggan och surfa runt.

quilters cache

 

Marcia har på sin hemsida Quilter´s Cache mängder av gratis block i många olika tekniker och många olika storlekar.

Så mycket inspiration och så många block som man blir sugen på att sy. Klicka på bilden ovan, så kommer du till Marcias sida.

 

 

Untitled5

Lorna med bloggen Sew Fresh Quilts är en mycket inspirerande kviltare från Canada. Hon har massor med tips , dels beskrivningar på projekt men också praktiska tips på hur man t.e.x kedjesyr och annat. Klicka på bilden ovan, så kommer ni till hennes blog. Sybeskrivningarna hittar ni under Tutorials.

Film in the Fridge

Här finns massor med inspiration från en ung hemma mamma i USA.

Riley Blake

Riley Blake är en tygfirma med många unga designer. Där finns gratis mönster och bilder på deras läckra tyger. En riktig tidstjuv, för här kan man stanna länge.

Cluck Cluck Sew

Detta är en blog från Australien, massor med inspiration och en klar favorit

Ellison Lane Quilts

En härlig blog, som liksom många andra quiltbloggar ägs av en ung hemmamamma. Hennes blog är trevlig att följa och har massor med inspirerande projekt.

Tallgrass Prairie Studio

Om ni är intresserade av moderna lapptäcken är detta en blog för er. Jaquie har flera sybeskrivningar som hon har gjort och hon har också varit medförfattare i quiltböcker om moderna täcken och även skrivit en egen quiltbok.

Jaquie har också flera kurser på Craftsy.

In My Bonnet

Lori Holt är en kreativ kviltare med många ideér och en blog som verkligen kan inspirera.

 

Christa Quilts

 Christa har många aktiviteter på sin blog med s.k. QAL, dvs sy tillsammans och det finns flera bra beskrivningar till täcken.

 

Geta Quilting Studio

Geta är från Brasov i Rumänien, ett land där man inte vet vad kviltar är. Det var av en ren händelse, som Geta började kvilta och allt startade 2000,när hon goglade på quilt på ett internet café. Hon gör fantastiska trapuntokviltar och så sent som 2012 fick hon ett hederspris i Houston för en kvilt som hon sytt. Kolla gärna den sidan där hon skriver om sin bakgrund. En fantastisk och spännande kviltare.Det finns också sybeskrivningar på hennes blog. 

In Color Order

 Jeni, är en ung amerikansk kviltare, som varit medarbetare i flera kviltböcker, gjort flera mönster och designat lapptäckstyger. Hon har på sin blog flera gratis sybeskrivningar och massor med inspiration.

Gen X Quilters

AnneMarie, beskriver sig som ingenjör och hemmamamma åt tre barn och som på sin fritid är kviltare. AnneMarie har på sin blog flera sybeskrivningar och under 2013 en BOM. Hon tillhör de s.k. moderna kviltarna och hennes blog är mycket inspirerande. 

Crazy Mom Quilts

AmandaJean, älskar att använda rester att sy sina täcken av. Hon har många sybeskrivningar, där hon just använder rester. AmandaJean är en av medförfattarna i Sunday Morning Quilts. Varje fredag kan man länka sina bloggar med  klara kviltar till hennes sida. På så sätt får man se många färdiga lapptäcken och annat kviltat på en gång när man besöker hennes blog. 

Stitched in Color

 Rachel, som bloggar om kviltning, började sy först 2010, och som hon har utvecklats.

Hon har gjort mönster, som hon säljer och massor med gratis sybeskrivningar. Hon testar verkligen många tekniker, som hon glatt delar med sig in sin blog. 

 

Samelias Mum

Också en till blog från Australien, som är trevlig att besöka, med en del sybeskrivningar och massor med inspiration. 

Quiltville

Bonnie Hunter har ägnat sig åt kviltning sedan 1980 och har fortsatt i stor stil sedan dess. Hon har massor med gratis mönster på sin blogg och hennes blog är verkligen inspirerande att följa.

Diary of a Quilter

Amy är en ung amerikansk hemmamamma, som har skapat många kviltmönster som hon både säljer och som har publicerats i åtskilliga tidskrifter. På bloggen finns det många gratis sybeskrivningar. Hon har också en annan blog, där det två gånger om året finns Bloggarnas kviltutställning.

Happy Quilting

Melissa är en amerikansk ung kvinna med fem barn, som syr när barnen sover. Hon är väldigt aktiv med sitt bloggande och har många sybeskrivningar s.k tutorials  och även beskrivningar på film på t.ex. de olika stegen i att lägga ett täcke, att kvilta det på maskin och hur man syr avslutningskanten, s.k. binding.

Hon har också flera sy tillsammans evenemang, s.k Quilt alongs, som man också kan följa i efterhand Se här 

 

A Spoon Full of Sugar

Denna blog ägs av mor och dotter från Perth i Australien. De har specialiserat sig på att göra handsydda småsaker, som man kan ha nytta av i vardagen. Om ni klickar på loggan kommer ni till bloggen. Gå sedan vidare till tutorials, så hittar ni massor med beskrivningar. 

 

Don´t Call me Betsy

Elisabeth Dackson, en ung hemmamamma, har gjort många mönster som hon publicerat i olika kviltmagasin och även en kviltbok. Hon syr täcken i klara färger och är just nu inne i en period där hon syr stjärnblock med PP.

Hon har också flera gratis sybeskrivningar. Klicka på loggan så kommer ni till hennes blog.

 

 

blog

Chase från USA har en mycket trevlig blog där hon generöst delar med sig av sina sybeskrivningar. 

 Farb stof

Brigitte, med bloggen Farbstoff är en tysk textilare  som bl.a designar tyger för Moda. Hon tillhör de kviltare som mest syr moderna täcken.Det finns också gratis sybeskrivningar på hennes blog.